WeHunt förvärvar Vilth och JaktVakt

11 jul 2018

WeHunt förvärvar VILTH och anställer samtidigt systemarkitekten Daniel Persson, som tar med sig Vilths konkurrent JaktVakt in i WeHunt.
– På detta sätt förstärker vi vår organisation med ytterligare en kompetent utvecklare och breddar samtidigt WeHunts erbjudande på den svenska jaktmarknaden, säger Theodor Storm, VD på WeHunt Nordic AB.

– Vi startade Vilth för att vi brinner för den svenska jakten och såg ett behov för en förenkling av förvaltningen av de svenska viltstammarna. Med WeHunts organisation, produkt och spridning tror vi att en sammanslagning av våra företag är det bästa som hänt svensk jakt på länge, säger Henrik Hoffman, grundare och VD för Vilth.

Daniel Persson fortsätter:
– Min vision har sedan jag grundande JaktVakt hela tiden varit att med hjälp av smarta IT-lösningar underlätta för jägarkåren. Vi valde att fokusera på älg- och kronskötselområden. Men tillsammans med både WeHunt och Vilth har vi nu helt andra förutsättningar att erbjuda en komplett lösning som underlättar för jägarna under hela jakten. Att jag dessutom följer med över till WeHunt och kan fortsätta vara med och realisera vår vision är en fantastiskt rolig möjlighet.

JaktVakt grundades 2011, WeHunt lanserades av Svenska Jägareförbundet 2012 och Vilth lanserades 2015.

– Diskussionerna mellan Vilth och WeHunt har pågått i flera år eftersom vi hela tiden sett att vi kompletterar varandra väldigt väl. Vilth och JaktVakt har stora likheter och har genom åren konkurrerat på en väldigt begränsad marknad. Vi ser inte dessa förvärv som en framtida kassako, utan som ett bra sätt att börja arbeta tillsammans med att erbjuda svenska jägare marknadens bästa IT-tjänster inom jakt. Vi har inga planer på att förändra varken Vilth eller JaktVakt under jaktsäsongen 2018-2019, men hoppas på sikt kunna slå ihop dem till en tjänst som alla användare känner igen sig i. Daniel Persson kommer fortsatt ansvara för JaktVakt, och teamet bakom Vilth finns med oss för att säkerställa en trygg övergång för deras användare, avslutar Theodor Storm.

 


 

VILTH, WeHunt och JaktVakt går ihop för att tillsammans kunna erbjuda svenska jägare en enklare, säkrare och roligare jakt.

 

Viktor Ånöstam (t.v.) och Henrik Hoffman, VILTH

 

Daniel Persson, JaktVakt

 

Theodor Storm, WeHunt

×