Vandra med WeHunt och tips från Martin Maars

06 jul 2018

Martin Maars lever tillsammans med sin familj i Skövde och ägnar mycket tid i vår svenska natur. Martin använder WeHunt när han vandrar på vackra Billingen. Billingen kan besökas till fots, skidor eller mountainbike och är ett välbesökt friluftsområde.

I WeHunt har Martin bland annat markerat ut dricksvatten, vindskydd, toaletter och fina utsikter som kan vara intressanta för vandrare. Sina vandringar kan han sedan välja att dela med andra vandrare genom att bjuda in dem till ”Jaktmarken” han skapar.

-Jag hittade WeHunt i samband med att jag letade efter en riktigt bra karta!

-berättar Martin som har valt att använda WeHunt för att ha åtkomst till Lantmäteriets Fastighetskarta. Han tycker att kartan är detalj- och färgrik utan att fyllas av onödig information. Martin hittar hela tiden nya stigar och platser på Billingen med hjälp av appen.

Läs Martins bästa tips för en framgångsrik och trevlig vandring: 
1. Jag har alltid en kniv med eldstål i bältet. Man vet aldrig när det behövs och skiter det sig så kan jag göra väldigt mycket med en kniv och eldstål! Men du måste samtidigt veta hur man hanterar ett eldstål, träna hemma!
2. Se till att ha en ”nödask” med dig. Den ska vara vattentät såklart. Min innehåller: Toapapper, Plåster, sårtvätt, en chokladbit, multiverktyg, nål och tråd, gorillatejp, ipren, liten platspåse, repsnöre, säkerhetsnål.
3. Har du ingen karta med dig så se till att mobilen är laddad och ha gärna ett ”reservbatteri” i nödfall. Skaffa gärna en kartapp som te.x WeHunt. Spela in din rutt så hittar du tillbaka igen om du skulle gå vilse. Alternativt en gps klocka. Kompass!
4. Tänk på att alltid ha en vattenflaska med för du vet aldrig om turen blir längre än planerat. Kanske ett vattenreningsfilter om det skulle gå riktigt illa.
5.Meddela alltid någon anhörig vart du ska vandra så att de har koll. Dela gärna din position via en app, exempelvis WeHunt.
Det kan vara livsavgörande i nödfall. Markera på en karta vart du ska vandra så de vet om din färdväg och kanske se till att göra checkpoints där du ska höra av dig med fasta tider.
×