Övertecknad nyemission i WeHunt Nordic AB efter rekordår

05 jul 2018

Katrineholmsföretaget WeHunt Nordic AB grundades 2015 när Svenska Jägareförbundet valde att sälja jaktappen WeHunt till en handfull privata investerare och entreprenörer.

Sedan dess har både appen och företaget vuxit snabbt. 2015 omsattes knappt 1 Mkr, år 2016 2,4 Mkr och 2017 hela 6,2 Mkr. Samtidigt har antalet registrerade användare ökat från 35.000 i juli 2015 till 112.000 i juli 2018 och WeHunt har lanserats i Norge och Danmark i samarbete med respektive lands jägareförbund.

“Vår starka tillväxt 2017 är ett resultat av lyckade rekryteringar och att vi fortsatt fokusera på att leverera de tjänster jägarkåren efterfrågar med hög teknisk kvalitet och användbarhet. Vi satsar även mycket på att ge bra support när användarna behöver hjälp”, säger WeHunts VD Theodor Storm i ett pressmeddelande.

Under våren 2018 har en nyemission på 5 Mkr genomförts. Intresset var mycket stort och nyemissionen blev kraftigt övertecknad. Nya delägare stod för 60% av kapitaltillskottet. Kapitalet kommer användas till ytterligare rekryteringar och strategiska investeringar.

“Vintern 2016 hade vi kniven mot strupen och tog in pengar från nära och kära i hopp om att de inte skulle halshugga oss om satsningen inte föll väl ut. Med ett starkt 2017 i ryggen kunde vi nu genomföra en lite större runda med mer självförtroende och vi har fått in några riktigt spännande namn i ägarkretsen”, fortsätter Theodor Storm.

“Vi fortsätter att satsa på ökad tillväxt både i och utanför Sverige. Vi har en fungerande affärsmodell och en stark kassa, med den tryggheten i botten kommer vi tända ytterligare några raketsteg inför jaktsäsongen 2018-2019”, avslutar Theodor Storm.

×