WeHunt 4.0 presenteras på Swedish Game Fair

23 maj 2018

Fotograf: Mattias Stedt

Fredag den 25 maj presenteras WeHunt 4.0 på Tullgarns Slott under Swedish Game Fair. Då är det ganska exakt sex år sedan WeHunt 1.0 lanserades på samma plats till ljudet av fanfarer och trumpeter.

– Den nya versionen kommer att innehålla en rad nya och fräscha funktioner och förstås förbättringar av befintliga, berättar Theodor Storm som är VD på WeHunt Nordic AB.

Bakom kulisserna har det under året jobbats intensivt med det lilla företagets största lansering någonsin.

Användarna styr utvecklingen

Det senaste året har användarbasen vuxit med 50% och i dagsläget är 110.000 jägare anslutna till WeHunt.

– Det är våra fantastiska användare som styr utvecklingen. Alla förslag som kommer in via vår supportportal tas tillvara av vår supportansvariga Johanna. Dessutom har vi en hel del s.k. superanvändare som vi jobbar med löpande när nya funktioner ska testas. Dessa består av olika användartyper, såsom yrkesjägare, hundförare och allmogejägare. Med vår placering i Katrineholm går kaffemaskinen emellanåt varm när vi bjuder in till fika och utvecklingsdiskussioner, säger Theodor.

 

Vittringsindikator och ”push-to-talk” bland nyheterna

I den nya versionen har mycket resurser lagts på bakomliggande grundfunktionalitet för att bl.a. förbättra prestanda och batteriförbrukning i appen. Användargränssnittet har förenklats och fräschats upp både i appen och på webbplattformen my.wehuntapp.com. Avståndsringarna i appen är vidareutvecklade med möjlighet att se mer information som kan vara nyttig under jakten, t.ex. osäkra skjutriktningar och en indikator som visar hur man lägger sin vittring baserat på aktuellt väder. Under jakt kan man se sitt eget spår, vilket kan vara nyttigt om man har långt att gå till ett pass, är ute och smyger, lägger blodspår eller går som hundförare.  Även WeHunt GPS innehåller nyheter, t.ex. ståndindikator och generella mjukvaraförbättringar. I appens inbyggda chatt kan man dessutom utöver text och bilder numera även skicka röstmeddelanden.

 

Komplement till jaktradion

– Röstmeddelanden via appen kan fungera som ett komplement till jaktradion. Den stora fördelen är att så länge det finns GSM-täckning har man obegränsad räckvidd. Man väljer om man vill skicka meddelanden till enstaka personer eller hela jaktlaget. Alla meddelanden sparas och kan spelas upp igen. Detta kan vara nyttigt t.ex. vid ett eftersök där man kanske vill upprepa skyttens omedelbara beskrivning av händelseförloppet, berättar Theodor.

 

Ett företag i tillväxt

WeHunt planerar fortsätta sin utveckling med ännu fler tekniska förbättringar, nya språk och fler medarbetare.

– Vi har precis gjort en nyemission där vi upplevde ett otroligt intresse från både befintliga och nya investerare. Emissionen blev kraftigt övertecknad vilket innebär att vi nu har resurser att anställda fler medarbetare vilket vi verkligen ser fram emot. Vi utvecklar lösningar som ska fungera på tre olika tekniska plattformar och kunna användas av hundratusentals användare i olika länder som dessutom vill kunna få hjälp och support när de behöver det. Det kräver personal och därför ser vi nu fram mot att kunna förstärka vårt team med ännu fler superhjältar, avslutar Theodor.

 

Höjdpunkter i WeHunt 4
✓ Nytt och enklare användargränssnitt – även på my.wehuntapp.com
✓ Snabbare administration och hantering
✓ Se eget spår på kartan under jakt
✓ Skicka röstmeddelanden som komplement till jaktradion
✓ Vittringsindikator för enklare ansmygningar
✓ Osäker skjutriktning för höjd säkerhet
✓ Alla GPS-funktioner i egen meny*
✓ GPS-indikator*
✓ Ståndindikator*
✓ +++
* Kräver WeHunt GPS

 

Givetvis finns även funktionerna från tidigare app-versioner i WeHunt 4.0.

 

Om WeHunt

WeHunt Nordic AB utvecklar och marknadsför digitala tjänster och produkter för jägare och jaktföretag. Syftet är att erbjuda smarta lösningar som förenklar administrationen och förbättrar säkerheten för jägare före, under och efter jakt. Med ett och samma konto kan WeHunt® användas via app i telefon och surfplatta och i webbverktyget My.wehuntapp.com. WeHunt kan laddas ner från Google Play och App Store.

 

Mer information
WeHunt 4.0 på YouTube: https://youtu.be/bFlQpkpLqt4
www.wehuntapp.com
www.facebook.com/wehuntapp
www.instagram.com/wehuntapp

 

Kontaktperson

WeHunt
Sophie Terkelsen
Sälj- och marknadschef
Tel: 073 088 0145
sophie@wehuntapp.com

 

×