Vildsvinsracks med hemgjorda strips och whisky-sås
Johanna Gillstam

Du behöver:

 • 4 vildsvinsracks
 • 3 msk chilipulver
 • 3 msk rökt paprikapulver
 • 2 msk farinsocker
 • 2 msk vitlökspulver
 • 2 msk salt
 • 1 kg stora potatisar
 • 2 liter olja att fritera i
 • 2 msk salt
 • 4 vitlöksklyftor
 • 3 dl ananasjuice
 • 0,5 dl teriyakisås
 • 2 dl rökig whisky
 • 3 dl farinsocker
 • 0,5 tsk cayennepeppar
 • 1 msk rapsolja

Vildsvinsracks med hemgjorda strips och whisky-sås

Grillade vildsvinsracks som fått dra i en het rubbing tillsammans med hemgjorda strips och whiskysås. Garanterad sensation och matkoma! 

Blanda chilipulver, rökt paprikapulver, 2 msk farinsocker, vitlökspulver och salt i en skål. Strö över vildsvinsracksen och gnid in kryddorna i köttet. Låt racksen stå och dra åt sig kryddblandningen i kylen.

 

Finhacka vitlöksklyftorna och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt farinsockret och låt smälta något innan du häller på whiskyn. Fortsätt sedan med teriyakisås, ananasjuice och cayennepeppar. Låt såsen puttra på spisen på låg värme i ca 45-60 minuter.

 

Skär potatis i långa stavar, ju tunnare desto kortare tillagningstid. Koka upp vatten i en stor kastrull och sänk ner en näve av potatisen åt gången. Låt koka i ca 5 minuter, potatisen ska fortfarande vara relativt rå men ha fått en mjukare yta. Placera sedan potatisen på hushållspapper för att låta den rinna av. När all potatis är förkokt häller du olja i en kastrull eller fritös. Värm oljan till 180 grader, håll koll på temperaturen med en termometer och ha ett lock nära till hands om olyckan skulle vara framme.

 

Tänd en grill med kol på halva grillytan. Grilla racksen över kolbädden så att de får en fin yta. Lägg sedan racksen utanför kolbädden med lock på grillen till de är klara.

 

Sänk ner en näve potatisstavar i oljan och fritera till potatisen fått en gyllengul färg, ta upp potatisen och lägg den på hushållspapper för att rinna av. Salta efter smak innan stripsen torkat helt. Fortsätt till all potatis är färdig.

 

Servera och avnjut!

×