Vill du vara med på resan?

20 mar 2018

Sommaren 2015 var WeHunt en jaktapp som hade stor potential men många barnsjukdomar och dåligt fäste på marknaden. Svenska Jägareförbundet, som utvecklat appen sedan 2012, valde att sälja WeHunt till grundaren Lars Milde och IT-konsulten Theodor Storm med stöd av en handfull privata investerare. Det första året ägnades åt att lösa tekniska problem och börja återfå användarnas förtroende för produkten.

Vintern 2016-2017 insåg vi att vi behövde ta in kapital och anställa. Framtiden för bolaget var då fortfarande väldigt osäker, så vi valde att vända oss till nära & kära som förhoppningsvis inte skulle halshugga oss om allt gick åt fanders. Lyckligtvis, både för oss och våra investerare, slog satsningen väl ut. Vi anställde i rask takt vår marknadsansvarige Sophie, support- och marknadsassistenten Johanna, och webbutvecklaren Linus och med detta team kunde bolaget börja lyfta på allvar.

Under 2017 ökade vår användarbas med 55% och passerade 100.000 användare, samtidigt som vår omsättning mer än fördubblades från 2,4 Mkr 2016 till 6 Mkr 2017. Vi har lanserat WeHunt i Norge och Danmark i samarbete med jägareförbunden i respektive land och är därmed den enda jaktappen på marknaden som har samarbetsavtal med alla skandinaviska jägareförbund. Samtidigt har företaget lämnat den mest riskabla uppstartfasen – vi oroar oss inte längre för att WeHunt ska gå omkull, utmaningen idag ligger i att bibehålla vår starka marknadstillväxt.

Vår vision är att WeHunt inom några år ska vara Europas ledande digitala tjänst för jägare och för att nå dit kommer vi behöva tända några raketsteg till. Därför genomför vi under våren en nyemission.

Vill du vara med på resan som delägare? Hör av dig till theodor@wehunt.se så berättar jag mer! Skriv gärna även några rader om dig själv.

Några saker att tänka på:

  • Vi söker riskkapital. Detta begrepp innefattar en ej försumbar risk för att pengarna går upp i rök.
  • Vi söker ett fåtal nya delägare. Du bör därför vara beredd att investera ett sexsiffrigt belopp.
  • Vi vill gärna ha delägare med privata eller yrkesmässiga intressen och nätverk i jaktbranschen.
  • Befintliga delägare har företrädesrätt i nyemissionen.
  • Vi är mer ett IT-bolag än ett jaktföretag. Den som hoppas på att få åka runt på representationsjakter kommer tyvärr bli besviken.
  • Vi bjuder på bäverhojt på våra bolagsstämmor. Det smakar bättre än ryktet säger, men andedräkten dagen efter utgör en sanitär olägenhet för närstående.

 

Theodor Storm
VD och huvudutvecklare, WeHunt Nordic AB
theodor@wehunt.se

×