-Tack vare WeHunt GPS hittade jag Tassa!

14 Dec 2017
IMG_2548

Aino med sina två hundar Tassa och Bonnie.

Aino Helleberg bor på Gotland med sina två schäfrar Tassa 1,5 år och Bonnie 3 år. Ainos unghund Tassa, som är i en mycket oförutsägbar ålder, sprang en gång bort och var borta i 2,5 timme. Efter detta var Aino ute och gick i skogen och stötte på en jakthund med sändare på ryggen, då slog det henne att hon skulle kunna använda en hund-pejl på sina hundar trots att de inte var jakthundar.

Aino rådfrågade sin vän tillika jägare och hunddressör Stefan Hellström, som tipsade Aino om att uppsöka Jaktia i Visby. Då Aino inte ville ha någon stor sändare på sina hundar blev hon rekommenderad att använda WeHunts GPS. Personalen på Jaktia hjälpte Aino att komma igång med appen på telefonen för att kunna följa sina hundar.

Aino hade bara haft GPSerna i några dagar när hon var ute och gick med Tassa och Bonnie. Plötsligt kom ett rådjur på nära håll och Tassa kunde inte hållas kvar. Tassa försvann efter rådjuret och kvar stod en orolig Aino. Som tur var hade ju Tassa GPSen på sitt halsband. När Aino hade fått igång WeHunt på sin telefon började hon med hjälp av sin bil att leta efter Tassa. Efter 5 timmar hade Tassa sprungit en lång sträcka men kunde äntligen plockas upp vid en väg. Det hade börjat skymma och Tassa var mycket blöt, trött och rädd när hon hittades.

Aino berättar att hon tycker att det är en billig försäkring för att kunna hitta sin bästa vän om denne springer bort. Hon berättar också att Tassa kanske aldrig hade återfunnits om hon inte hade haft GPSen på sig denna gång. Trots att Aino jobbar stenhårt med att få bort Tassas beteende med att vilja förfölja rådjur så kan en olycka så lätt hända.

Aino berättar om en hund som sprang bort i ren panik under natten på nyårsafton och som aldrig återfanns. Det är en av anledningarna till att hon nu vill tipsa andra hundägare om att använda GPS på sina hundar.

WeHunt GPS kan användas året om och över hela världen där GSM-täckning finns. Abonnemanget har fast pris för obegränsad användning och GPSen följs enkelt i WeHunts app för Android och Iphone.

Läs mer om WeHunts GPS här: www.wehunt.se/gps

×