Lansering av efterlängtad GPS på Elmia Game Fair Skåne

26 jun 2017

Allt fler svenska jägare använder WeHunt och många har efterfrågat en vattentät hundpejl i litet format som är 100% integrerad med appen.

”Den som frågar den får”, och på Elmia Game Fair Skåne lanserades WeHunt GPS. GPSen hittar du hos ett stort antal av Normarks återförsäljare, hitta din återförsäljare här: www.wehuntapp.com/resellers/

 

unnamed

Några snabba fakta om WeHunt GPS:

  • GSM-baserad spårsändare med obegränsat räckvidd
  • Fungerar i hela EU/EES
  • Väger endast 38 gram
  • Stryktålig
  • 100% vattentät
  • Kan ses direkt i appen av alla deltagare med WeHunt Pro under pågående jakt
  • Se kvarstående batteritid direkt i appen, samt valbart sändintervall och spårlängd
  • Laddas via USB

 

Ett ovärdeligt hjälpmedel för att kunna hålla koll på sin hund, där den traditionella GPSen är alldeles för begränsad enligt mitt tycke. För mig är hunden det mest primära och jaktresultatet mer sekundärt. Efter avslutad jakt vill jag veta exakt var min hund är och det kan jag med WeHunt GPS.

– Kristofer Magnusson, Professionell yrkeshundförare.
Håll utkik här på WeHunt-bloggen efter hans fullständiga recension!

 

Enkelt att komma igång
IMG_2252
Första gången du kopplar ihop WeHunt GPS med appen bör du stå utomhus. När du inte använder din GPS-tracker rekommenderas ”Energispar” som sändintervall. När du sedan startar en ny jakt och släpper din hund bör du välja ”Jakt”, alternativt ”5 min”. Jagar du med t.ex. en ställande hund eller en hund som driver länge, så som t.ex. stövare och drever, kan ”spårlängd” sättas till 6 eller 12 timmar, annars kan du även välja kortare spårlängder. Allt detta styrs via appen, se bilder nedan. Det är givetvis heller inget problem att lägga till fler GPS-enheter om ni jagar med flera hundar samtidigt. I WeHunt slipper jaktlaget dessutom den ständiga diskussionen om vilken kanal man skall välja för hunden.

 

Ingen kontakt?
Om du tappar täckningen beror det på att det inte finns mobiltäckning. I appen innebär det att hundsymbolen byter färg från orange till grå och spåret fram till senaste position kvarstår i kartbilden. Med WeHunt GPS väljs automatisk bästa tillgängliga nätverk och den stora fördelen med en GSM-baserad spårsändare är följande: Med en traditionell radiopejl tappar man oftast kontakt p.g.a. räckvidden. För att återfå kontakt med pejlen måste man då fysiskt minska denna räckvidd. Vid exempelvis en älgjakt i september där älg och hund kan flytta sig långa sträckor innan det eventuellt tar stopp kan detta vara svårt. Vid en sådan förflyttning kommer oftast GSM-täckningen om du skulle förlora den, och du tappar därför inte informationen om var hunden befinner sig.

Vill du veta hur täckningen ser ut där du brukar jaga kan du kolla de olika nätoperatörernas täckningskartor:

Om du väljer att använda WeHunt GPS som enda spårningsenhet eller ihop med en traditionell hundpejl är upp till dig. Oavsett kommer du med WeHunt GPS få en ökad trygghet när du släpper din hund i skogen, samt även en mer effektiv jakt.

Nedan följer några skärmbilder som visar hur den nya hundpejlen fungerar i WeHunt-appen.

IMG_7484

IMG_7483

IMG_7468

 

Intresserad av att testa du också?
WeHunt GPS hittar du hos din närmaste Normark återförsäljare.

×