WeHunt 5 år!

13 jun 2017

Med hjälp av dig skapar och förbättrar vi WeHunt varje vecka. Vår VD och huvudutvecklare Theodor är sällan sysslolös, han sitter i en värld av ettor och nollor vilka till slut blir de funktioner du använder i skogen.

Mattias är vår klippa när det kommer till allt som har med Fastighetskartan och Apple-utveckling att göra.

Vår sälj- och marknadschef Sophie har du kanske träffat på en mässa eller i jaktsammanhang? Sophie tar hand om allt från våra sociala medier, kampanjer och kontakten med våra samarbetspartners.

Lars, WeHunts grundare, är personen bakom all grafik du ser hos oss och tjatar ständigt om att det finns olika nyanser av svart. Lars syns mycket på mässor och har även han kontakt med våra samarbetspartners.

Vårt nytillskott Linus bygger just nu om funktionen för åtelkamerabilder och kommer i fortsättningen att pyssla om de funktioner som finns på våra hemsidor.

Till sist har vi mig, Johanna. Det är jag som skriver mycket av de artiklar och en del recept som ni kan hitta på vår hemsida och i våra nyhetsbrev. Det är också mig ni som regel kommer till när ni ringer eller mailar vår support.

WeHunt är redan Sveriges största jaktapp och vi växer så det knakar. Vi har ett tajt team med kompetenta och drivna medarbetare, starka samarbetspartners och fantastiskt engagerade användare som hela tiden sporrar oss att bli ännu bättre. Det är väldigt kul att gå till jobbet – man får nypa sig i armen emellanåt.

– Theodor Storm

Historik

2007 var WeHunts grundare Lars på semester i USA, Iphone hade just släppts där möjligheten att kombinera GPS och kartor fanns. Idén om att visa jaktlagets positioner på kartan i telefonen hade fötts. Med tiden blev telefonerna bättre, skärmarna blev större och möjligheterna växte.

2011 Tog Lars idén till Svenska Jägareförbundet som med stående ovationer ansåg att ”framtiden var här”. Man beslutade att starta projektet i Svenska Jägareförbundets regi, och arbetet med att skapa jaktappen WeHunt påbörjades.

Juni 2012, när Lars fortfarande hade hår på huvudet, lanserades WeHunt v1.0 på Tullgarns Slott med fanfarer och trumpeter. Appen innehöll möjligheten att skapa sin egen jaktmark, positionering av jaktdeltagare, jakttabell, jaktdagbok och väderprognoser. När kungen passerade Svenska Jägareförbundets monter stannade han till en lång stund och lyssnade intresserat när grundaren Lars Milde berättade om WeHunt och appens funktioner. Lars pratade på länge och väl och visade ingående de nya möjligheterna. Till slut började Säpo skruva på sig obekvämt och ville ta med sig Hans Majestät på nya äventyr.

Visst har det skett en del misstag och tankevurpor genom åren.
Att exempelvis gömma väderprognosen på startsidan bakom några eleganta djursilutetter var väl inget genidrag.

Bättre kartor blev ett ständigt återkommande önskemål. Eftersom endast det bästa var gott nog, valde vi att implementera Lantmäteriets Fastighetskarta i appen. Det blev ett stort och tidskrävande projekt som dessutom medförde nya önskemål om att kunna skriva ut sina kartor.
Utskriftsfunktionen där man behövde köpa ett utskriftssaldo för att kunna skriva ut blev dock ingen kioskvältare. Nyligen införde vi istället fria utskrifter för alla WeHunt Pro-användare.

Augmented Reality eller på svenska Förstärkt verklighet var en trendig och spännande teknik som lät kul i teorin, men tyvärr visade sig i praktiken oanvändbar under jakt då den inbyggda kompassen i en smartphone lätt störs av annan jaktutrustning. Dessutom kunde funktionen ta fokus från jaktsituationen vilket medförde att en hel del passkyttar missade det vilt som sprang förbi deras pass.

2015 Köptes WeHunt ut från Svenska
Jägareförbundet av Lars, Theodor och en handfull investerare för att fortsätta som privat aktör på marknaden. Som fristående bolag fick vi större möjligheter att växa och bli Nordens Jaktapp #1. Det nära samarbetet med Svenska Jägareförbundet fortskrider och den nya medlemsförmånen ger medlemmar i Svenska Jägareförbundet WeHunt Pro för 95 kr/år. Läs mer om WeHunt Pro här.

2016 blev vårt stora genombrott hos den Svenska jägarkåren. Theodor utsågs till VD och vi anställde mer personal inom sälj & marknad, utveckling och support. WeHunt GPS lanserades tillsammans med Normark Scandinavia AB. Under älgjakten blev tillväxten på användare rekordstor och dåvarande supporten Samuel och Theodor jobbade dygnet runt för att hjälpa alla nya användare på supporten.

2017 – WeHunt 4.0 
Vi jobbar just nu intensivt med vår kanske största uppdatering någonsin av appen. I höst kommer WeHunt 4.0 att lanseras med en rad nya och fräscha funktioner. Vi har förbättrat användarvänligheten i appen med hjälp av feedback från våra flitiga användare. I den nya versionen kommer bland annat avståndsringarna uppdateras med nyttig information under jakt. Vi kommer även att lansera nya och förbättrade funktioner för WeHunt GPS. Utöver detta kommer en rad nyheter som vi tror kommer att uppskattas.

×