WeHunt och Byggvarulistan förbereder jaktmarken inför hösten

06 apr 2017

Så här på våren börjar vi på WeHunt  se över vår jaktmark både fysiskt och digitalt. Därför bestämde vi oss för att dela med oss av våra bästa tips för att få snygga och funktionella kartor!

Byggvarulistan har tagit fram ett rejält och stabilt jakttorn. Tornet är byggt ute på marken med impregnerat virke och europapall och ska förhoppningsvis tjäna oss i många år framöver. Ritning och inköpslista för tornet hittar du här.

När vi placerat tornet på rätt plats lägger vi in det i WeHunt på telefonen för att få en så korrekt position som möjligt. Detta gör att vi snabbt kan se om någon lämnat pass under pågående jakt i appen i höst.

Väl ute på marken delar vi upp oss och går till alla utplacerade nålar på kartan för att kontrollera att de är rätt utsatta på kartan och justerar vid behov. Nya åtlar, foderplatser och saltstenar placeras förstås också ut på kartan så att hela jaktlaget hittar dit när de behöver fyllas på.
Om vi passerar ett gryt, markerar vi det på kartan. På så vis vet vi vad hundarna håller på med om de blir fast där i höst, eller om vi vill ägna oss åt grytjakt senare i år.

 

I chatten är det enkelt att diskutera torn som behöver lagas eller pass som behöver röjas. Det som skrivs i chatten lagras och kan kollas upp vid ett senare tillfälle om det behövs.
Hemma på datorn delar du enkelt upp marken i såtar. I version 3.9.2 av WeHunt till Iphone och Android kan du se såtarna i appen.

 

Viltkamera

Har du en viltkamera som kan skicka epost så installerar du den enkelt i WeHunt. Vi skapar en unik e-postadress till kameran och sedan kommer bilderna till appen per automatik. Bilderna kan sen om du vill delas med hela jaktlaget så att alla kan ta del av bildströmmen.

Placeringstips av din viltkamera

Placera gärna kameran på ca 0,5 – 1,5 m höjd, svagt riktad nedåt så att IR-ljuset reflekteras på marken precis före foderplatsen.

Idealavstånd från kamera till foderplats är mellan tre till fem meter.

Placera inte kameran så att lågt stående sol skiner direkt på linsen. Solen kan få kameran att reagera och ta bilder och det kan också medföra sämre bildkvalité.

 

Glöm till sist inte att sätta ut samlingsplatser på kartan – det vore ju tråkigt om någon kamrat inte hittade till kaffet i höst!

×