WeHunt köper upp konkurrent

23 Mar 2016

 

– WeHunt förvärvar Genzo jaktapp och stärker positionen på marknaden. Genom detta ökar förutsättningen att nå vårt mål – enklare, säkrare och roligare jaktupplevelser. Med en stark och välbyggd teknisk plattform att stå på fortsätter arbetet att utveckla digitala tjänster för jägare på den svenska marknaden, säger Lars Milde, vd på WeHunt Nordic AB.

– Vi är mycket positiva till affären mellan Genzo jaktapp och WeHunt. Det känns som en trygg och naturlig lösning för våra användare. Vi är säkra på att Sveriges jägare kommer att uppskatta detta, säger Anders Carlsson, vd på Hylte Jakt & Lantman AB.

Enligt SVT.se löste 290 000 jägare statliga jaktkort 2015, av dessa använde cirka 15% jaktappen WeHunt (45 000 användare). Nu siktar apputvecklaren högre. Tillsammans med Genzo jaktapp (35 000 användare) förväntar man att marknadsandelen stiger till 25%.

Trenden med nischade sociala nätverk (forum) ökar starkt. Genom WeHunts förvärv ökar förutsättningarna att expandera på jaktmarknaden som årligen omsätter tre miljarder kronor.

Med fokus på hur användaren upplever tjänsten fortsätter utvecklingsarbetet hos WeHunt. En av funktionerna är helt unik och ger användaren möjlighet att ladda ned högupplösta och inzoomningsbara kartor från Lantmäteriet – direkt till appen. Ett annat viktigt område är ökad säkerhet i samband med jakt. För detta erbjuder WeHunt en gemensam karta där jägarna kan följa hur medlemmarna i jaktlaget rör sig över jaktområdet.

Information om hur WeHunts förvärv av Genzo Jaktappen påverkar Genzos användare kommer gå ut via e-post och WeHunts Facebooksida inom kort.

×