WeHunt v3.4 med förbättrad batteritid

29 jan 2016

WeHunts största akilleshäl har alltid varit batteriförbrukningen.

GPS och mobiltrafik drar helt enkelt mycket batteri, och WeHunt är beroende av båda. Detta är förstås samma problem som alla liknande produkter brottas med, och vi är glada att kunna presentera WeHunts kanske viktigaste uppdatering hittills med smarta batterisparfunktioner.

Den enskilt största batterislukaren är GPS-mottagaren.

Så länge du sitter på pass så behöver GPS:en inte användas, varför funktionen att checka in på pass har flera syften. Dels visar du tydligt för dina jaktkamrater att du befinner dig på rätt plats, och vi kan samtidigt stänga av din GPS och spara batteri.

Från och med WeHunt version 3.4 som nu finns att hämta på Google Play och App Store checkas du automatiskt in på pass efter 3 minuter. När du väl sitter på pass så kontrollerar vi var 10:e minut om du sitter kvar. Har du lämnat pass så checkar vi ut dig, och slår på din GPS.

För att detta ska fungera är det förstås viktigt att du lagt in alla pass och samlingsplatser på jaktmarken. Använd gärna vårt webbaserade kartverktyg på mitt.wehunt.se/map.

Vi har dessutom infört smarta uppdateringsintervall så att appen inte sänder och tar emot data i onödan. Enkelt uttryckt uppdateras jaktkamraters och hundars positioner oftare ju närmare dig de befinner sig, från var 5:e sekund om en hund befinner sig inom 250 meter upp till var 30:e sekund om närmsta jägare befinner sig minst 500 meter bort.

×