Grillade revben av vildsvin med björkglaze

 

Hemma hos oss har grillen varit framrullad ett tag, det finns ju inget bättre än grillat! Revben av vildsvin är enkla att lyckas med men kräver lite förberedelse för bästa resultat, du kan välja att koka revbenen någon dag innan servering för att spara tid. Just nu är det säsong för björksav, därför passade vi på att göra glaze av hemkokt björksirap för att få en god, knäckig yta på revbenen.

4 port 

2 kg Revben av vildsvin
4 Lagerblad
2 tsk Salt
10 hela Svartpepparkorn

Lägg revbenen tillsammans med kryddor i en stor kastrull. Fyll kastrullen med vatten så att revbenen täcks. Koka revbenen tills köttet börjar släppa från benen, i mitt fall tog detta ca 2 timmar med relativt tjocka revben.

Björkglaze
2 dl Björksirap
2 Vitlöksklyftor
1 tsk Worcestershiresås
Ca 5-10 droppar Tabasco beroende på önskad hetta

Blanda ingredienserna till glazen och avsluta med att pressa i vitlöksklyftorna.

Hetta upp grillen och pensla revbenen med glaze. Grilla tills revbenen fått en knäckig, lätt grillad yta. Pensla revbenen med glaze under hela grillningen för godast resultat.

 

Recommend
Share
Tagged in